Päronlakritskulorna från Wendelins ser identiska ut som äggen som hönorna värper.
Godis, Lakrits

Att godis kan vara identiska med hur ägg ser ut!

Päronlakritskulorna från Wendelins ser identiska ut som äggen som hönorna värper.

Sverige är känt för att vara en av de största konsumenterna av lakrits i världen. Lakrits är mycket populärt i Sverige och anses vara en del av den svenska kulturen och traditionen. Inte bara konsumeras traditionella lakritskonfektyr, utan det finns också en mängd olika lakritsprodukter som lakrits-choklad, lakrits-te och lakrits-likörer som är populära bland svenskarna.

Utöver Sverige är även länder som Finland, Danmark, Island och Norge kända för att vara stora lakritskonsumenter i världen. I dessa länder finns det också en stark tradition av att äta och njuta av lakrits i olika former.

Sammanfattningsvis är det svårt att peka på ett specifikt land som äter mest lakrits, men de nordiska länderna har en betydande konsumtion av lakrits och det är en viktig del av deras kulturella identitet och matkultur.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *