Vilken kaffesort innehåller mest koffein?
Kaffe

Vilken kaffesort innehåller mest koffein?

Robusta-kaffebönor innehåller vanligtvis mer koffein än arabica-kaffebönor. Robusta-kaffebönor kan innehålla upp till dubbelt så mycket koffein som arabica-kaffebönor. Detta beror på skillnaderna i växtens genetik och odlingsmiljö.

Arabica-kaffebönor, som anses vara av högre kvalitet och vanligare i handeln, har en mildare smakprofil men innehåller mindre koffein jämfört med robusta-bönor. Å andra sidan är robusta-kaffebönor mer bittera och har en starkare smak, vilket gör dem mindre populära för dem som föredrar en mildare kaffe.

Så om du letar efter en kaffesort som innehåller mest koffein, skulle robusta-kaffebönor vara det bästa valet. Men det är viktigt att notera att koffeininnehållet kan variera beroende på flera faktorer, inklusive hur kaffet bryggs och bereds.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *