När man rider behöver man mycket energi tex fudge och mandlar
Godis

När man rider behöver man mycket energi tex fudge och mandlar

Mandlar är en näringsrik och hälsosam nöt som kan ge en mängd olika hälsofördelar när de konsumeras som en del av en balanserad kost. Här är några sätt på vilka mandlar kan vara nyttiga:

  1. Näringsinnehåll: Mandlar är en utmärkt källa till flera viktiga näringsämnen, inklusive vitamin E, magnesium, protein, fibrer och nyttiga fettsyror som omega-9-fettsyror. De är också låga i mättade fetter och innehåller inget kolesterol.
  2. Hjärt-hälsa: Studier har visat att mandlar kan bidra till att förbättra hjärt-hälsan genom att minska nivåerna av skadliga LDL-kolesterol och samtidigt öka nivåerna av skyddande HDL-kolesterol. Detta kan minska risken för hjärtsjukdomar och stroke.
  3. Blodsockerkontroll: Mandlar har en låg glykemisk index (GI), vilket innebär att de inte orsakar kraftiga blodsockerhöjningar efter att ha ätits. Att inkludera mandlar i kosten kan hjälpa till att stabilisera blodsockernivåerna och minska risken för typ 2-diabetes.
  4. Viktminskning: Trots att de är kaloririka, har studier visat att mandlar kan vara ett bra val för viktminskning på grund av deras höga innehåll av protein, fibrer och hälsosamma fetter. Dessa näringsämnen kan bidra till att öka mättnadskänslan och minska aptiten.
  5. Minskad inflammation: Mandlar innehåller antioxidanter och antiinflammatoriska föreningar som kan bidra till att minska inflammationen i kroppen och skydda mot olika sjukdomar och åkommor.

Det är dock viktigt att komma ihåg att mandlar är kaloririka och bör ätas i måttliga mängder som en del av en balanserad kost. Att äta för många mandlar kan leda till viktökning och andra hälsoproblem. Det är också viktigt att välja osaltade mandlar för att undvika ökad intag av natrium.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *