Koppla av med godis från Wendelins i ladugården tillsammans med kaninerna
Godis

Koppla av med godis från Wendelins i ladugården tillsammans med kaninerna

Nej, kaniner bör inte äta godis. Godis och andra sötsaker är inte lämpliga för kaniner eftersom deras matsmältningssystem inte är anpassat för höga mängder socker och andra onaturliga ingredienser som finns i godis. Att ge kaniner godis kan leda till flera hälsoproblem, inklusive tandproblem, viktökning, matsmältningsbesvär och obalanser i deras diet.

Kaniner bör istället utfodras med en balanserad kost som huvudsakligen består av hö, färskt grönt foder och en liten mängd pellets. Det är också viktigt att ge dem tillgång till friskt vatten dygnet runt. Att ge kaniner lämplig kost hjälper till att hålla dem friska och främja deras välbefinnande. Om du är osäker på vad du kan ge din kanin att äta, är det alltid bäst att konsultera en veterinär eller en kaninexpert för råd och vägledning.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *