Godis, Lakrits

Vilket land upptäckte att göra godis av lakrits?

Lakrits har använts som en medicinsk och smaksatt substans i många kulturer runt om i världen sedan antiken, men det var i Europa, särskilt i länder som Italien och Nederländerna, där konceptet att göra godis av lakrits utvecklades och populariserades.

 

Vilket land upptäckte att göra godis av lakrits?
Vilket land upptäckte att göra godis av lakrits?

Det var i Holland (Nederländerna) på 1700-talet där lakritsgodis först började tillverkas kommersiellt. Lakrits extraherades från lakritsrot, en växt som är hemmahörande i Medelhavsområdet och Mellanöstern, och användes för att göra olika sorters konfektyr.

Senare spreds lakritsgodisproduktionen till andra delar av Europa, inklusive Skandinavien, där lakrits fortsatte att vara en populär ingrediens och tillverkades i olika former som tuggummi, stänger, bitar och mer. Idag är lakrits populärt över hela världen och finns i många olika former och smaker, även om det fortfarande är särskilt populärt i länder som Nederländerna, Sverige, Finland och Danmark.

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *