te

Hur gör man en afternoon tea?

Att ordna en afternoon tea är en elegant och traditionell brittisk ritual som vanligtvis består av en lätt måltid med te, scones, smörgåsar och små bakverk. Här är stegen för att ordna en klassisk afternoon tea:

 

Hur gör man en afternoon tea?
Hur gör man en afternoon tea?
  1. Välj en lämplig tid och plats: Afternoon tea traditionellt serveras mellan kl. 15.00 och 17.00. Välj en trevlig plats att ordna din afternoon tea, antingen inomhus eller utomhus beroende på säsong och väder.
  2. Välj te: Välj ett urval av teer att servera vid afternoon tea. Klassiska val inkluderar Earl Grey, English Breakfast, Darjeeling eller andra aromatiska teer. Se till att ha mjölk, socker och citron tillgängligt för att passa olika smakpreferenser.
  3. Ordna brickor och serveringsfat: Använd vackra brickor och serveringsfat för att presentera afternoon tea. Lägg ut små tallrikar för scones och små bakverk, samt små fat för smörgåsarna.
  4. Baka scones: Förbered scones, en traditionell brittisk bakelse, för afternoon tea. Vanliga smaker inkluderar vanilj eller russin. Servera scones med clotted cream (tjock grädde) och sylt.
  5. Gör smörgåsar: Förbered ett urval av små smörgåsar att servera vid afternoon tea. Klassiska fyllningar inkluderar skinka och senap, gurka och krämig ost, lax och gräslök eller ägg- och kaviarsallad.
  6. Baka små bakverk: Förbered små bakverk eller kakor att servera vid afternoon tea. Vanliga val inkluderar petit fours, macarons, bakverk eller småkakor.
  7. Servera te: Bjud dina gäster att sitta och servera dem te. Erbjud ett urval av teer och se till att hålla tekannan varm genom att använda en tekannavärmare eller en varmvattenbehållare.
  8. Servera maten: Placera scones, smörgåsar och små bakverk på brickor och serveringsfat och servera dem till dina gäster. Se till att ha smör, sylt och clotted cream tillgängligt för scones.
  9. Njut av afternoon tea: Slappna av och njut av sällskapet med dina gäster medan ni njuter av den läckra maten och det aromatiska teet vid afternoon tea.

Genom att följa dessa steg kan du enkelt ordna en klassisk och elegant afternoon tea för familj och vänner att njuta av.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *